Projecte #CIUTATINFINITA

Cliqueu aquí per anar a la botiga ETSY on es troben a la venda les peces del projecte.

Ciutat Infinita és una obra en constant creixement, en expansió. Es tracta d’una ciutat creada a partir de peces independents que aporten noves àrees a la ciutat. Cadascuna d’aquestes peces són linogravats (gravats a partir d’una planxa de linòleum) en edicions limitades de 50 peces numerades i signades.

Mides de cada peça: 22×22 cm
Zona impresa: 20×20 cm

Les peces de la ciutat

Aquestes són les peces ja acabades i disponibles a ETSY, que van mostrant els diferents espais de la ciutat que van apareixent…

El procés de treball

El gravat sobre linòleum

A partir d’una planxa de linòleum on prèviament he dibuixat la meva porció de ciutat, vaig retirant tot el material necessari per a deixar el relleu del disseny amb les diferents gúbies. Una feina que requereix força paciència i mà relaxada.

Les proves de impressió

Abans de decidir quina tinta i quin paper utilitzar provo diferents opcions: tinta a l’aigua, tinta a l’oli, paper de molt i de poc gramatge…

Finalment em decideixo per la tinta base oli Hawthorn Printmaker (Stay Open Dense Black) sobre Paper Pi de Wenzhou de 30g/m2. El paper Pi es fabrica a partir de fibra de morera (kozo), és un paper molt fi, sòlid i flexible. El (mal dit) paper d’arròs o de Japó de 30 gr és elogiat com el “rei de tots els papers”, blanc com l’alabastre, suau però ferm i resistent a l’envelliment i se suposa que durarà mil anys. Per la cara del darrere té una textura avellutada molt interessant que li dona un tacte tèxtil que m’ha agradat molt, a més al ser de tant baix gramatge és molt suau. La tinta agafa molt fàcilment i no cal pretractar el paper mullant-lo.

Impressió final

Un cop decidida la tinta, el paper i quin tiratge faré em poso mans a l’obra i començo a imprimir les 50 còpies.

a numerar i a signar!

Destrucció de la planxa

El preu de fer una tirada numerada és no poder imprimir més del total que s’ha indicat a la numeració i per a que així consti, elimino un dels elements a mode de destrucció de la planxa:

Cliqueu aquí per anar a la botiga ETSY on es troben a la venda les peces del projecte.