Lones del projecte Remena La Nau

2019 | IntersECCions, Ajuntament del Prat

La meva feina va consistir en recollir el material que les quatre escoles havien treballat amb els i les alumnes, a partir del relat que le noies de l’INS Estany de la Ricarda els van explicar i de la visita a l’Exposició del Seguici Popular Festiu del Prat, a La Nau, per interpretar-lo i adaptar-lo a una lona que transmetés allò que l’alumnat havia volgut representar.

Les lones s’han penjat a l’exterior de La Nau, on es troben tant les entitats de Cultura Popular de la ciutat, com la mateixa exposició.

A més, vaig tenir la gran sort de poder treballar amb els nois i noies del CEE Can Rigol passant una estona que no podré oblidar mai!

Les quatre lones

El projecte

El projecte Remena la Nau surt del Laboratori La Nau desenvolupat durant el curs anterior amb diferents agents educatius i culturals vinculats a la cultura popular (Ajuntament, centres educatius, AMPA, centres culturals i entitats de cultura popular). Es tracta d’un projecte en xarxa on interaccionen diferents equipaments i centres culturals que comporta un procés de treball obert a la ciutat.

Aquest projecte té per objectiu crear lligams entre el món educatiu i la cultura tradicional i popular. Cada centre educatiu apadrina un element d’una entitat El Nus (Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana del Prat). Al llarg del curs es treballa aquest element i el resultat serà una creació plàstica dels alumnes. Conjuntament els alumnes del servei comunitari, per la seva banda, crearan un relat sobre aquest element que posteriorment l’explicaran als alumnes de primària.

El curs 2018-2019 s’implanta a 4 centres educatius: La Granota, Escola del Parc, Estany de la Ricarda i CEE Can Rigol.

Informació: https://www.elprat.cat/accions/projecte-en-xarxa-remena-la-nau

‘Remena la nau’ apropa la cultura tradicional als infants del Prat.

Informació apareguda a elprat.tv :

Altres feines relacionades:
Exposició del Seguici Popular Festiu del Prat